vineri, 3 iunie 2011

Poftiti la flori!

Azi am pregatit ceva: un platou cu trandafiri, clematite, margarete si cretisoara! Miroase frumos si este foarte colorat.









Trandafiri: Pierre de Ronsard, Coral Dawn, Aspirin Rose, Rose de Rescht, LD Braithwaite, Parade, Sterntaler, Gebruder Grimm, Graham Thomas, Elfe
Paeonia
Clematite: Hagley Hybrid, Etoile Violette, Warszawska Nike
Leucanthemum vulgare
Alchemila mollis

marți, 31 mai 2011

miercuri, 25 mai 2011

marți, 24 mai 2011

Clematite - Nelly Moser

Au inceput sa se deschida clematitele care fac parte din grupul Early Large Flowered. Va arat acum florile clematitei Nelly Moser, o noutate in gradina mea, care este inca in ghiveci. Florile sunt de marime medie, albe cu dungi roz pe mijlocul petalelor. Se pare ca ajunge pe 2,5 - 3,5 m si ii place umbra dupa-amiaza. Este unul dintre soiurile de clematite cela mai indragite, creata in 1897, in Franta. Face parte din grupa II (sau B) de taiere, adica se taie primavara la un metru deasupra solului si in iunie, dupa primul val de inflorire, se taie capetele de seminte. Clematitele din aceasta grupa infloresc de doua ori pe an, vara si toamna.

Buchet cu margarete

Am foarte multe tufe de margarete in gradina, aparute spontan, din semintele de anul trecut. Am cules cateva si am facut un buchet pentru o prietena buna.



Leucanthemum
Alchemila mollis
Salvia nemorosa Caradonna
Salvia nemorosa Mainacht

Primii trandafiri

In sfarsit au inceput trandafirii sa infloreasca! Primul a fost Double Delight.
Double Delight

Golden Showers

Golden Showers

Rhapsody in Blue

Rhapsody in Blue

Rose de Rescht

Rose de Rescht




Rose de Rescht

Golden Showers